Mini eclere cu crema de vanilie

de madab in Dulciuri, 19 Ian 2015 | 5491 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coji :

  • 150 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 120g faina
  • 3 oua intregi

pentru crema :

  • 500 ml lapte
  • 4-5 galbenusuri
  • 60g amidon
  • esenta de vanilie

pentru glazura :

  • 100g ciocolata amaruie
  • 80g frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu crema de vanilie:

Apa impreuna cu uleiul se pun la fiert. Cand clocotesc se pune faina si se amesteca continuu si repede sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc si se da la racit. Cand e rece se adauga ouale pe rand si se amesteca bine. Compozitia rezultata nu trebuie sa fie prea groasa.  Pe o tava punem foaie de copt sau folie de aluminiu,pe care facem batonase din aluat .

Se dau la cuptorul preincalzit.La inceput temperatura trebuie sa fie mai mare si dupa cateva minute se reduce. Foarte important la eclere: nu deschide usa la cuptor cat acestea sunt inauntru pentru ca se vor lasa. 

Intr-o oala pui la fiert laptele impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Cat timp acestea sunt pe foc ,frecam galbenusurile cu amidonul . Cand laptele a fiert se pune cate putin peste ouale frecate cu amidon dar sa amestecati continuu ca altfel se prinde oul si se amesteca pe foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca. Ca sa nu se intareasca compozitia se acopera cu un capac sau folie.

 Se taie cojile in jumatate, se pune crema de vanilie si se decoreaza cu glazura obtinuta din ciocolata topita impreuna cu frisca si apoi racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Croquembouche